Kultur & samhälle

Aktiviteter och utflykter


Varje onsdag kl. 13.00 åker vi iväg på en utflykt eller stannar här på Mellanmålet för att lyssna på en föreläsning eller göra något annat. Du som har biståndsbeslut hos oss har möjlighet att följa med. Här är kommande aktiviteter och utflykter*:


9/10 Rosendals trädgård

Följ med och titta på alla fina växter som finns. 

 

16/10 A4-formatet: Drömmar om ordning och oordning

Varför är alla kontorspapper i A4-format? Och varför ser det ut som det gör? Det i dag så vanliga pappersformatet var under första halvan av 1900-talet ett högst omtvistat ämne som engagerade arkivarier, boktryckare, kontorsorganisatörer och papperstillverkare. Föreläsare: Charlie Järpvall, Linnéuniversitet.

Obs! Vi går kl. 12.30 från Mellanmålet. 


23/10 Vårt livsviktiga luktsinne

Luktsinnet är viktigt för hälsan, inte minst för att det påverkar aptiten. Tappar man doftsinnet tappar man också ofta aptiten och lusten att äta mat när det inte smakar någonting längre. Doftsystemet är ett skört system i hjärnan. För att det ska fungera behöver det bildas nya nervceller hela tiden – en process som kan påverkas av sjukdom. Doftsinnet kan ses som en spegel för hur kroppen mår i övrigt. Den som är äldre och upplever ett försämrat luktsinne behöver inte oroa sig. Däremot kan man vara uppmärksam på signalerna och till exempel ta kontakt med en dietist för att vara säker på att man äter bra. Föreläsare: Ingrid Ekström, postdoktor och forskare vid Ageing research center (ARC) Karolinska institutet. 


30/10 Halloweenfika

Vi bjuder på fika i vårt kafé.*Med reservation för ändringar


MELLANMÅLETS ÖPPETTIDER

Måndag–torsdag 9:30–16:30

Fredag 9:30–16:00


BESÖKSADRESS

Mellanmålet Rehab AB

Strandbergsgatan 61

112 51 Stockholm


VÄGBESKRIVNING>>


TELEFON 08-612 37 91

E-POST info@mellanmalet.se